Tak kan pandang aje...

Buka aje tv kita disajikan dengan cerita peperangan di Gaza... buka suratkhabar pun sajian yang sama... radio pun juadah yang gitu juga... Kisah di Gaza... Serangan tentera Israel terhadap Rakyat Palastine bukan satu perkara yang baru... dah berkurun malah boleh buat sejarah hatta legenda. Betapa kurang ajarnya bangsa yang satu ini. Ikut hukum dan undang-undang yang mereka gubal sendiri.

Isu Palastine bukan sekadar isu sejagat ataupun bersifat global sebaliknya adalah isu kita. Kita yang beragama Islam kerana yang sedang sengsara dan disiksa adalah saudara seagama kita. Mereka ditindas dan diperlekehkan sudah berabad lamanya. Disembelih tanpa belas biarpun bukan dengan tangan. Dibunuh tanpa segan silu tanpa mengira jantina hatta peringkat umur. Diperlakukan sewenangnya bagai nyawa sudah tiada nilai dibumi yang pernah disebutkan dalam Isra' nabi tika mengadap Allah satu ketika dahulu. Begitulah yang kini berlaku di bumi Aqsa'.
Mereka diperlakukan dengan sewenangnya. Hak asasi dicabuli, tanahair mereka dirampas malah mereka diusir secara terhormat keluar dari bumi yang mereka sayangi. Relakah kita sekadar melihat dan mendengar rintihan keluh siksa dan airmata yang saban hari tumpah?? Yang turun menghujani Palastine bukanlah air atau salji sebaliknya peluru. Yang membasahi gersang bumi tersayang tidak juga air sebaliknya darah dan airmata saudara kita sendiri. Sifat dan sikap kebinatangan rejim zionis ini terus berleluasa. Ruang udara negara itu bagai berpesta dengan percikan cahaya dari segala jadah peluru berpandu yang dilancarkan mencari sasaran. Mereka terus bermaharaja dengan rela dan disokong oleh kuasa besar yang menghalalkan tiap satu perlakuan hatta perbuatan rejim giler ini membedil masjid tempat saudara kita bersolat dan bermunajad mohon bantuan dan pelindungan.
Betapa kurang ajarnya bangsa yang memang layak dilaknati ini. Serangan juga dilancarkan di sekolah-sekolah tempat anak-anak menuntut ilmu untuk bekalan mereka di masa depan. Kononnya kedua tempat ini merupakan lokasi paling stategik untuk pejuang dan mujahid Palastine bersembunyi. Satu alasan lekeh yang sengaja direka cipta. Itulah Israel. Sering menuding jari pada orang lain terhadap apa sahaja yang mereka lakukan. Melempar dan meletakkan kesalahan untuk dipikul oleh orang lain. Bertindak mengikut rules and regulations yang mereka cipta sendiri. Dah entah berapa puluh kali gencatan senjata dengan penuh selamba beruk dan penuh angkuh mereka cabuli. Tiada apapun tindakan yang dikenakan. Balik-balik Palastine juga yang dipersalahkan. Fatha dan Hamas yang memerintah bukan masalah sebenarnya kerana bagi bangsa seangkuh Israel yang memang tidak pernah tahu menghormati hak orang lain, apa yang ada dalam kepala otak mereka hanyalah ingin merampas Palastine secara total. Menjadikan bumi Palastine sebagai negara mereka sendiri. Dasar bangsa Laknatullah. Tak pernahnya akan puas selagi mereka tidak menghapuskan rakyat Palastine dan menguasai segalanya.
Lihat sahaja penaklukan yang telah mereka lakukan hingga ke hari ini... Itupun tak cukup-cukup lagi... yang warna putih tulah tanah Palastine yang rampas oleh Zionis Laknatullah manakala yang warna hijau tu tanah yang dimiliki oleh rakyak asal negara itu yakni Palastine... dah tinggal ciput jer dah.... dasar tamak haloba punya bangsa... elok suruh lanun somalia tu penggal je kepala depa bagi jaws makan....

Peta negara Palestine yg telah dirampas oleh Yahudi-Zionis Laknatullah...

Keganasan rejim berhati binatang yang mungkin dikalangan binatang pun tak nak buat macam diorang ni.... Lihatlah penderitaan mereka. Tidak kasihankah kita kepada mereka??

http://www.youtube.com/watch?v=21trWBGItAI

http://www.youtube.com/watch?v=sVVlopRCQa0

http://www.youtube.com/watch?v=JnIjpLePcpU

http://www.youtube.com/watch?v=7K9SIY1Xia8

http://www.youtube.com/watch?v=qG0CzM_Frvc

British Mandate of Palestine adalah pemaksaan British untuk memberi Palastin kepada Israel tanpa kerelaan penduduk Palastine

http://en.wikipedia.org/wiki/British_Mandate_Palestine

Rasa kalau dapat buat macam ni kat orang-orang yang sokong gengs laknatullah ni best gak kan... Ramai-ramai kita lempaq kasut kat depa... ataupun kalaulah boleh dihidupkan kembali Hitler tu, alangkah baiknya. Biar dibunuhnya sekelian Yahudi laknatullah tu... kasi beres semua hantar terus ke neraka....















Apa yang boleh kita lakukan untuk membantu saudara seagama kita yang sedang sengsara dan derita di sana? Pasti kita tidak mampu untuk terbang ke sanakan, tapi itu bukan penghalang untuk kita membantu. Ada cara yang boleh kita lakukan berdasarkan pada kemampuan dan kesungguhan. Antaranya jom boikot product mereka. Agensi yang terang-terangan menyalurkan sumbangan dan dana untuk mengukuhkan ekonomi Israel. Walaupun syarikat mereka beroperasi di Malaysia tapi perolehan di sini disalurkan direct ke sana, pada bangsa laknatullah itu. Moga cara ini sedikit sebanyak dapat membius komakan sedikit graf statik ekonomi mereka. Kalau seluruh rakyat Islam bersatu, tidak mustahil kita dapat menggoncang kekukuhan mereka yang sentiasa angkuh tahap tak hingat mati itu.

Selain itu boleh jer kalau negara-negara arab yang memang terkenal sebagai negara pengeluar minyak sama-sama bermuafakat dan bersatu hati jangan jual minyak kat depa. Jadi bila tak ada minyak, mestilah statik koma ajekan segala jadah peralatan canggih manggih perang depa tu. Setakad canggih tanpa minyak, tak jadi apa kan... dah sure-sure tersadai kaku tak bergerak. Iyelah! Nak gerak camne... tak kan nak guna ayeq kencing kut. Atau guna minyak atar, tak pun minyak darb atau minyak gamat... tapi boleh jugak untuk dibuat experiment. Manalah tahu kut mahu pulak berjalan... ha! kan dah dapat alternatif kalau sat ni pasaran minyak global melambung naik harga lagi. Tak payahlah kita semua hingaq dan pakat buat rapat umum dok berarak ala-ala sambutan maulidur rasul. Amacam... bernas kan... hehehehehhee merapulah pulak....

Semalam aku dengar along meeting dengan Muslim Professional Forum untuk agenda Gaza .... dengarnya diorang plan nak bentukkan awareness dikalangan masyarakat Malaysia menyatakan bahawa penindasan ini bukanlah antara Yahudi dan Muslim, tetapi sebaliknya antara Zionis dan penduduk Gaza... penduduk Gaza nih pulak terdiri daripada pelbagai agama. Memanglah majoritinya Islam tapi yangg selebihnya Kristian dan agama-agama lain.... So ini kira penindasan terhadap hak kemanusiaanlah sebabnya ada jer setengah rakyak Yahuni ni tak sebulu dengan apa yang dilakukan oleh si zionis yang pada dasarnya berkepala tapi isi batu.

Antara resolusi yg boleh dilakukan ialah:

1- Ramai-ramai tulis surat/email kepada surat khabar, majalah tentang pendapat anda tentang pengeboman Gaza ini... ada website yangg sediakan surat contoh lagi, cuma tukar nama dan sign je... nanti kalau dapat website address tu aku pastekan untuk kita sama-sama lakukan apa yang sepatutnya. Anyhow aku tak berani janji...

2- Di internet lakukan berbanyak perbincangan melalui forum dan blog... kalau selama ini kita sering meluangkan waktu untuk merapu dan sebagainya, tak kan untuk isu besar yang memang besar ini kita tak boleh speend kut... so fikirkan sendiri di mana letakkannya diri kita... jihad bukan sekadar di medan perang, tapi jihad itu luas pengertiannya kalau kita mahu...

3- Boikot company yang ada dan memang sah-sah support Zionis... boleh refer website nih untuk nama company dan details tentang sumbangan company tu pada Zionis... Aku pun terkezut dan frust giler bila tahu McDonald's antara satu yang tersenarai... Huhuhuuu nampaknya aku kena cari alternatif lain menghasilkan burger keju kesayanganku itu... klik sini atau sini

4- Print dan edarkan poster dan banner di kawasan lokasi anda... Sama-sama kita usahakan! Walaupun kecil tapi ianya terlalu bermakna buat sekelian saudara kita di sana.

18hb Jan (Ahad) akan diadakan Palestinians Day. Lokasi Bangsar Sport Complex jam 9am. Itu info yang aku dapat dari along.

Penutup untuk usaha kita dan pada aku adalah penting ialah DOA setiap kali usai solat fardu dan pada mana yang rajin sulam dan top-up dengan qiam malam tu, jangan sekali-kali lupa untuk berdoa memohon pada allah. Kata along doa ni sama macam wirelesslah. Coveragenya memang mencakupi ke seluruh pelusuk alam, tak kira di langit, di dasar lautan mahu pun dalam perut bumi. Kalah Digi, Maxis atau Celcom yang kadangkala kantoi atau memang hampeh.com... macamlah broadband aku sekarang ni. Rasa nak rendam dalam air garam pun ada bila dia buat hal. Tapi yang ni, don't worry... tak adanya akan jadi lagu tu. Ada je signalnya dan full bar lagi. So tak payah risau. Allah tentu dengar dan faham je walau bahasa apa kita gunakan hatta bahasa tibet atau urdu sekali pun.

'Ya Allah Ya tuhan kami. Selamatkanlah saudara kami di Palastine. Berilah kekuatan dan ketabahan yang tinggi pada mereka menghadapi kemelut yang sedang melanda. Bantulah mereka menentang kezaliman tentera Israel yang kau laknat sebagaimana engkau membantu dengan menghantar burung Ababil menghancurkan tentera bergajah Abrahah yang ingin memusnahkan Baitullah. Sedemikian juga engkau kirimkan para malaikat untuk membantu Nabi Muhammad S.A.W di dalam peperangan Badar.

Ya Allah, hanya kepada engkau kami sandarkan harapan dan pada engkau sahajalah sebaik-baik pertolongan kami pohonkan. Sesungguhnya tiada satu kuasa pun yang dapat mengatasi kekuasaan yang engkau miliki. Selamatkanlah bumi Palastine Ya Allah... selamatkanlah saudara kami yang sedang ditindas penuh kezaliman Ya Allah. Hancurkanlah kekuasaan dan kerakusan Israel yang penuh zalim itu sebagaimana engkau menghancurkan sekelian musuh-musuh Islam yang terdahulu. Hanya kepada engkau Ya Allah kami memohon pertolongan dan pada engkau jua kami bertawakal. Amin Ya rab'bal a'lamin.'

Allah hu akbar... allah hu akbar... allah hu akbar....

Hendaklah istiqamah dengan apa yang kita lakukan.

Dan akhir sekali, sama-sama kita hulurkan bantuan dengan menyalurkan pada badan-badan yagn diiktiraf dan boleh dipercayai. Kalau selama ni kita mudah dan boleh je bersms untuk mengundi segala jadah Akedemik Fantasialah, Malaysia Idollah, One in a Millionlah dan entah mentangan apa yang terang-terang tak ada faedah langsung, tak kanlah ke arah jihad fisabilillah ni nak berkira... fikirkan sendiri. Jihad ni besar pahalanya walaupun pada mata kita ala apalah sangat RM1 tu kan... tapi bayangkan penduduk kita yang berjuta ni... sorang bagi RM1, kalau 7 juta dah berapa... tapi kan tak kanlah yang status hartawan maha dermawan yang makan di pinggan minum di cawan, tinggal tinggi di puncak cendawan memiliki harta berkoyan-koyan pun nak bagi RM1... apa kelas kan... Kalau funtion fesyen show atau gala segala bagai yang bercorak duniawi sanggup berhabis puluhan ribu, masakan untuk jihad fisabilillah ni nak berkirakan... Jadi, yuk kita sama-sama join depa... moga sumbangan kita mampu memberi sinar untuk saudara di sana meneruskan kehidupan dalam kekuatan yang semakin jitu di hati... InsyaAllah...
To donate please visit:

http://www.irm.org.my/
http://www.mercy.org.my/main/index.php