Yang terjadi...

Erm aku pun tak tahu kenapa dengan aku lately ni... sistem permakanan aku rasanya dah bercelaru... nak kata aku on diet... isy... tak ada maknanya... tapi tu lah...

Pagi ni aku sampai awal ke office. 0730 am aku dah terpacak kat sini. Belek kerja yang ada kat atas meja aku... Erm ada beberapa benda yang aku kena settlekan sebab last Friday dengan selamba kodoknya aku minta dari boss untuk balik awal. Aku kena kejar doktor aku sebelum dia berangkat ke Ireland untuk confrence selama dua minggu. Pagi ini aku membreakfastkan perut aku with a bowl of cereal with a mug of hot choco with marshmallow. Sejak di ajar oleh seseorang, inilah yang sering aku gandingkan bila aku menikmati hot choco. Entah kenapa aku jadi rindu pulak pada makluk tu... hehehhehe

Sedang aku laypark menghabiskan juadah aku, datang seorang kakak menjengah ke meja ku.
"Hai, tu aje..." tegurnya bersama senyuman. Aku sekadar pamir sengeh sumbing. Kemudian dengan paksa dia menyerat aku ke tempatnya lantas menghulurkan sesuatu pada ku. Bila ku buka aje... MasyaAllah... tudung yang sedang popular di gayakan oleh semua orang. Aku terkebil-kebil, kurang faham dengan maksudnya. "Tu hadiah harilahir untuk Mir. Saja aku bagi lambat sebab suruh tailor akak jahitkan," terangnya. Aku benar-benar jadi terkedu... speechless. Memang tak terkata dibuatnya. Bukan aku pura-pura, tapi sesungguhnya... iyelah besday aku dah berkurun expired. Bertemu tarikh luput pun. "Ha! Yang terkedu tu kenapa, pakailah. Akak nak Mir pakai hari ni gak. Baju pun dah lebih kurang aje.. ada kaler merah. Padanlah dengan tudung tu," bebelnya sambil pantas tangannya membuka pin tudungku. "Kalau iyer pun tak kan kat sini kak, washroomlah sis. Malu sik..." protesku bila lihat tangannya makin lincah. "Tak ada maknanya nak malu-malu, bukannya ada gents pun. Dah, meh sini akak pakaikan. Ha! Kan ayu adik akak ni..." aku dah tersengeh-sengeh bila bertembung pandang dengan boss aku yang juga dah tersengeh melihat gelagat kami. "Terima kasih kak, besday saya dah expiredlah kak," ucapku sambil mengucup tangannya tanda hormat dan terima kasih. "Tak ada hal. Akak memang dah niat nak buatkan satu untuk Mir," ucapnya dengan senyuman. Maka hari ini aku terpaksalah menyimpan tudung yang aku pakai dari rumah tadi dan berganti dengan tudung yang lain.

Tengahari aku ke bank untuk selesaikan transasi yang along arahkan. Dan sekali lagi aku tak tahu nak makan apa, akhirnya aku memilih untuk menikmati dua jenis juadah ini untuk lunch.

Aku ni memang fanatik dengan buah-buahan... tak kiralah buah apa. Semuanya aku jarang tolak kecuali spesis yang memang aku tak pernah lihat. Member geleng kepala bila lihat dengan rakusnya aku menjamah kedua buah-buahan ini. Macam dah berkurun tak makan buah, komennya. Malam ini aku akan bertapa di office, tak pasti hingga ke pukul berapa untuk sessi mini budget yang bakal dibentangkan nanti. Erm boleh ke aku bertahan... hehehehehe entahlah...

8 Ulasan:

  Mario

March 12, 2009 at 12:36 PM

good blog... ^^

nice to meet ya....

visit my blog too... in http://amazingwhitewater.blogspot.com

thx... ^^, god bless

  Buah Cintaku...

March 12, 2009 at 10:12 PM

Hai mario... thanks. I'll paid you a visit later key... chaiyok...

  Nursuzry

March 13, 2009 at 9:34 AM

wah...shantik la sis tudung tu. jeles aku hehehe

  Buah Cintaku...

March 13, 2009 at 12:31 PM

hehehehhee lebih cantik bila si pu3 yang mengayakan... hahahahahah makan ati ko sue dengan akak ko yang sorang ni... jangan jeles....

  Nursuzry

March 14, 2009 at 10:59 PM

huhuhuhu... saje je bg aku jeles.
tapikan sis, aku dah pun sambar satu tudung cam gini kat pasar malam. RM8 je sis. lembut lak tu...

  Buah Cintaku...

March 15, 2009 at 8:10 PM

Tudung canggini dah berlambak dah sue, kalau pandai cari, mesti dapat harga murah dan kualiti kain okey... apapun akak nak ucapkan tahniahlah kat ko atas kejayaan penyambaran ko tu... tahniah... tahniah... tahniah...

  Nursuzry

March 15, 2009 at 10:27 PM

btul tu sis. klu pandai pilih mmg dpt yg lembut. klu main sambar tanpa pilih mmg dpt kain keras kejung...hehehe