Yahuuuu bestnya malam ni...

Alhamdulillah... akhirnya aku berjaya. Berjaya memenuhi apa yang aku hajati selama ini. Balik dari office tadi, aku pergi gak cari segala ramuan dan bahan-bahannya. Tak susah juga kerana supermarket yang aku tuju punya segala yang aku cari. Sampai di rumah, lepas bersihkan diri, aku mulakan operasi. Ikan dikeluarkan dari peti sejuk, timun dan carrot aku potong lantas rendam dengan air garam. Kalau ikut petua arwah mama dulu, rendam dengan air kapur, tapi mana aku nak cari kapur. Kapur kasut adalah. Jadi aku rendam dengan air garam. Kemudian rebus teluh puyuh. Sementara itu aku sediakan ramuan untuk masak asam pedas. Bawang merah, bawang putih dan cili di kisar bersama kunyit hidup. Bendi dan tomat, daun kesum dan bunga kantan. Tak pula juga air asam jawa. Kemudian bahan-bahan untuk acar rempah telur puyuh. Timun dan carrot yang telah di potong, aku tambah dengan lada banggala, sedikit rempah, udang kering, kerisek, sos tomato, cuka dan juga gula. Jadi inilah hasilnya dan menjadi hidangan makan malam ku. Trang.... Opsss tak lupa juga Ice Lemon Honey. Peh... tambah dua kali aku makan ni. Syukur....