Permainan yang tah siapa yang reka

Aku telah di tag oleh Dina.. Aduh!... Terkezut baboon aku di buatnya... Erm

Rules:

1. The rules of the game get posted at the beginning
2. Each player answers the questions about themselves
3. At the end of the post the player then tags 5 people and posts their names, then goes to their blogs and leaves a comment, letting them know they got tagged and to ask them to play and read your blog

Starting time : 10.00am – 12.00pm. [Lamakan… aku on and off buatlah. Selang seli ngan kerja aku.]

Name : Pu3Imaneisya
Sisters : None
Brothers : 2 brothers
Shoe size : La… ni pun nak ke… Nak belikan ke...erm tak tentu. Ikut patten, tapi biasanya 6 atau 7
Height : Alamak… tak pastilah pulak… erm agaknya 5’++ kut… dalam 1.++ meterlah tu
Where do you live : Kat Bumi… heheeheehee jawapan yang paling aku suka sebab mengikut aturcara soalan. [Dia tak tanya kawasan tempat aku tinggal] Jadi tak salah kan jawapan aku… Loyar buruk Pu3 sorang ni kan.
Have you ever been on a plane: Dalam mimpi penahlah, tapi hakikatnya masih dalam perancangan…. Kira tak pernahlah tu...
Swam in the ocean : berenang kat laut tak pernah, tapi kalau kat sungai tu, no hal. Kira prolah gak…
Fallen asleep at school : Tak hingatlah pulak. Pernah ke.. erm nanti try check ngan cikgu.
Broken someone’s heart : Pernah ke… rasanya tiap dari kita mesti pernah lukakan hati orang kan dan inilah yang paling aku takut andai ianya terjadi. Dan minta maaflah kalau aku pernah lakukan…
Fell off your chair : Aku tak pernah, tapi aku pernah kenakan orang. Classmate aku yang berlagak habis masa kat sekolah dulu. Jajal gak aku ni kan….
Sat by the phone all night waiting for someone to call : Pernah. Samada ianya berakhir dengan sebuah senyuman atau aku terlena dengan sebuah penantian yang tak berkesudahan.
Saved e-mails : Selalu aku buat lebih-lebih lagi dari… hehehehehee tak yahlah nak details sangat…. Malu sih!
What is your room like : Biasa aje. Macam gak bila orang lain tapi rak buku wajib ada.
What’s right beside you: My lovely handphone, buku dan my teddy [ kalau kat bilik akulah] tapi kalau berjalan surelah segala khazanah terpenting untuk tidak dilabel sebagai pendatang tanpa izin.
What is the last thing you ate : Pagi tadi aku makan mee goreng bekal dari rumah.

Ever had...
Chicken pox : Pernah kena masa sekolah. Seminggu aku tersadai kat umah mak tok dan makan bubur nasi jer…
Sore throat : Jarang.
Stitches : Aku kena jauhkan dari gigitan nyamuk, kalau tak pasti berparut.
Broken nose : Alhamdulillah belum lagi dan harap tak akan terjadi.
Do you Believe in love at first sight : Erm camne ekk... apa pun no comment for this. Terserah pada ketentuan dan takdir yang telah menjadi perjanjian Azali.
Like picnics : Suka bangat sebab aku ni percinta LAUT…. So! Let's fun!

Who was/were...
The last person you danced with : Aku tak gemar menari tapi pernahlah terjebak dengan... erm.. abaikanlah...
Last made you smile : Rajuk dan pujuk dari orang yang langsung tak punya kepakaran
You last yelled at : Clients… main tarik tali dengan soalan yang kadangkala aku rasa memang tak relevant langsung.

Today did you...
Talk to someone you like : Of course… pepagi tadi… Dengan sapa ekk… ;-)
Kissed anyone : - Tak
Get sick : Tak
Talk to an ex : Aku ada Ex ke??? Erm… jap aku fikir….
Miss someone : Yup… but only someone… but… erm abaikan…

Who do you really hate: Selfish
Do you like your hand-writing : Semestinya aku suka tulisan tangan aku yang orang kata unik, tapi malangnya sampai sekarang aku tak tahu tang mana yang unik… hehehehe
Are your toe nails painted : I'm Muslim okey...
Whose bed other than yours would you rather sleep in : I love my bed so much...
What color shirt are you wearing now : Purple
Are you a friendly person : Rasanya Iyer, tapi entahlah. Bukan aku yang menentukan sebaliknya insan-insan yang telah berada di bawah lembayung persahabatan aku.
Do you have any pets : Dulu ada, tapi dah meninggal.. huhuhuuu sedih aku…
Do you sleep with the TV on : Kekadang tu terjadi gak, tapi tak lah selalu.
What are you doing right now : Apa lagi kalau tak menjawab beraneka soalan kat dalam tag ni. Fening gak aku…
Can you handle the truth : Aku cuba sedaya yang termampu, selebihnya aku tawakal dan berserah pada yang lebih berkuasa….
Are you closer to your mother or father :Aku anak mama dan papa tapi cucu kesayangan pada Tok Wan dan Tok Mak.
Do you eat healthy : Selalunya iyer, tapi terkadang aku layan gak jajan bila dah boring tahap cipan.
Do you still have pictures of you & your ex : Aku ulang balik soalan yang sama. Erm aku ada Ex ke??? Erm… abaikan ajelah.
If you’re having a bad day, who are you most likely to go to : Trisya atau pun aku akan cari dairy atau pena dengan kertas.
Are you loud or quiet most of the time : Tengok tempat, keadaan dan masa
Are you confident : Aku cuba tanamkan keyakinan tu dalam diri walaupun terkadang apa yang aku tanam tu susah nak tumbuh bertunas.

5 things I was doing 10 years ago
1) Belajar
2) Menulis
3) Pi interview
4) Kerja
5) Belajar Berchenta..hahahahaha [korang mesti fikir lain kan.. belajar berchenta ngan kerja akulah… ]

5 things I would do if I were a billionaire
1) First sekali aku nak bina surau atau masjid di kawasan yang memerlukan
2) Tunaikan rukun Islam ke lima dengan orang-orang yang aku sayang
3) Aku nak bina rumah untuk insan-insan yang memerlukan, tak kiralah anak yatim ke.. anak Pak Yatim ke.. anak-anak bermasalah ke.. wargaemas dan yang sewaktu denganya
4) aku nak bukak publisher sendiri, pastu kedai buku. Ada café untuk mereka bersantai sambil membaca dan ada kemudahan internet, tapi kenalah charge sikit bukan FREE. Tak boleh galakkan dan ajar orang kita dengan segala jadah benda FREE ni.
5) aku nak bina rumah tepi laut supaya setiap hari aku boleh lihat matahari terbenam dan fajar terbit.

5 of my bad habits
1) Ada tika aku gagal control emosi
2) Aku tak suka deal ngan Doktor.
3) Alergik ngan asap dan bau rokok even yang lekat kat baju si perokok. [pastikan korang bukan perokok kalau nak jadi… ]
4) Aku tak boleh berada di tempat yang sesak. Mulalah nafas aku jadi sesak
5) Aku alergik ngan hujan,mudah sakit kalau kena

5 places I am living
1) Premis peribadi aku [Bilik aku le]
2) Dapur
3) Ruang bacaan
4) Depan meja komputer @ laptop aku
5) Atas katil…

5 people I tag
1) Bikash Nur Idris
2) Johan
3) Mimie Afinie
4) Zeqzeq

5) Fad

Korang jangan cendekel lak ekk.. cepat buat....