Dia Kembali



Transformers 2 dah kembali lagi, gegar dan sesak semua panggung... tiket sold out... itu maklumat yang aku terima. Wow!!!. Tengok dari promonya di kaca TV, cam best jer… Ha, ha…! Gaya aci cam nak pergi jer... kalau ikut rasa erm memang cam nak pergi, tapi kata hati pulak erm entah. Tak pasti atau lebih tepat tak tahu. Tak nak nak pergi sorang kut... gilozzz. Idaknya penah aku buat kerja canggitu sepanjang hayat di kandung badan ni. Paling cikaipun aku pergi berdua. Ha! Ada yang tersengeh tu kenapa... otak dah mereng ke mana? Apapun teringat kata-kata seorang teman pada satu hari sewaktu memperkatakan tentang citer ni. Aku dan Transfomers, sesungguhnya ada kenangan yang terselit di antaranya. Hahahaha… Lawak gilozzzz… BTW tang mana aku diselitkan diantara robot-robot yang boleh bertukar-tukar itu??? Optimus Prime, Bumblebee, Ironhide atau Starscream. Ironinya aku okey je letak di mana pun sebab kesemua robot-robot ni smart

Bila baca synopsis movie ni rasa nak je pi tengok kat panggung walau hakikatnya boleh jer layan DVD di rumah, tapi sound effectnya yang gempaq tu yang buat ia berbeza. Jom layan:


The battle for Earth has ended but the battle for the universe has just begun. After returning to Cybertron, Starscream assumes command of the Decepticons, and has decided to return to Earth with force. The Autobots believing that peace was possible finds out that Megatron's dead body has been stolen from the US Military by Skorpinox and revives him using his own spark. Now Megatron is back seeking revenge and with Starscream and more Decepticon reinforcements on the way, the Autobots with reinforcements of their own, may have more to deal with then meets the eye.