Biar Betul...

Kenapa pulak tetiba ada gambor-gambor cam orang berAerobic ni… Hehehehhe tak yah tukar chnnel.. dah betullah ni istana kayangan milik Pu3, cuma yang bezanya N3 hari ni. Nak tahu kenapa… sebenarnya semalam bermula era.. eh bukan Erra Fazira tapi era.. erm, ha! peralihan… yes peralihan dalam sejarah hidup. Nak tahu apa… buat julung kalinya Pu3 join Aerobic Class… Ha! jangan tak caya Nyah. Pu3 berAerobic gitu… memang kira sejarahlah sebab selama ni memang tak pernah pun buat atau join this kind of exercise. Boleh kira rekod gitu. Tapi kan serius… memang best… best sebabnya yang join that class semua friendly dan selamba rock habis. No kisah... no shy. Boleh gelak-gelak dan sempoi sporting lighting habis with all their fancy dress. Nyata no gap at all between yang baru 1st time join atau yang dah bertime-time. Pu3 yang awalnya still shy-shy cat nak follow all the steps pun lama-lama dengan sendiri layan gerak. Asyik seh! Gerek... Instructor pun jenis happy go lucky yang selambalan… mamat dari Cardio Jam Trainer di Fitness First Damansara.

Jangan tak caya Nyah, pu3 layan Latino, Salsa & Mambo moves, Hip Hop dance, Hawaii and a lots of funky step. Pendek kata memang sweating but enjoying. Sapa kata Pu3 tak boleh pick up dance steps… see the kakilah…. cuma tak nak tunjuk bakat jer, hehehehehe


Member sempat tanya, ada perubahan tak... woi! sabarlah, tak kan sehari dah turun berkilo-kilo... biar betul, tapi mungkin juga sebabnya memang pun semalam berpeluh gilez tu... semput gaklah nak mencari nafas. Nama aje beginner class, tapi stepsnya mak aiii bukan lagi tahap beginner dah, tapi dah tahap melebihi kanak-kanak ribena... Rasanya lagi dua tiga kali, memang boleh aje suruh si instructor tu duk belakang. Suruh dia pulak ikut layan steps zapin hip-hop dan inang salsa campur dengan joget lambak mambo. Amacam... Agak-agak kejam tak atau boleh dikira gilez kuasa tak... hehehehe Mahu dihumbannya kami semua dari tingkat 9 ke bawah... hahahahaha sorry Mr Instructor... apa pun we loves your ideas and creativity full with heavyduty...

5 Ulasan:

  Acha

April 8, 2009 at 1:45 PM

Olah tubuh, bikin tubuh sehat. Nah, kalo tubuh sehat, hati dan fikiran pun pasti sehat.

  dina

April 8, 2009 at 2:21 PM

wah... nanti buleh menari salsa la.. hehehe... aku join erobik kelas kat tmn jaya, pj setiap pagi ahad... hehehe... cool!

  Anonymous

April 8, 2009 at 2:37 PM

Patut pun called tak berjawab. Rupanya tengah asyik bersalsa. Apa pun hati-hati. Jangan sampai lupa diri dan jangan lasak sangat. Ingat diri.
Aiman

  Bikash Nur Idris

April 8, 2009 at 5:59 PM

kat mana...?
nak gi.... huhuh...